Nyhetsbrev 2/2021 - 23/4

 

Kära medlemmar och trädgårdsvänner!

Det känns väldigt tråkigt att fortsätta med inställda aktiviteter. Men läget med Corona-pandemin har inte släppt sitt grepp om oss i Stockholmsregionen. Detta gör att vi, trots våra positiva förhoppningar, blir tvungna att ställa in resten av vårens aktiviteter.

 

Inställda aktiviteter

Årsmötet som planerats till den 4 maj flyttas till måndagen den 30 augusti.
Fågelholksbyggande tänker vi återkomma med antingen i höstprogrammet eller vid ett senare tillfälle.
Växtloppis är tyvärr ett tillfälle som kan skapa trängsel, så det utgår också i maj. Alla som vill bli av med sitt överflöd, får annonsera på Facebook och ordna egna ”loppisar” hemmavid. Hoppet står till Tyresö kommuns festival i höst. Blir festivalen av kan även vi ha vårt växtloppis.

Digitala föredrag
Min fråga om intresse för digitala föredrag gav inte direkt nån respons. Tack till er som lämnade era åsikter! Vi kommer inte att satsa på digitala föredrag i år, utan hoppas att hösten ger oss möjligheter att ses fysiskt istället, vaccinationerna har ju kommit igång.

Planering under maj och hela sommaren till september
Vi har redan många som anmält sig till att ha Öppen Trädgård för TTS-medlemmar under maj t.o.m. september. Vi ser gärna flera medlemmar som vill ha öppet några timmar under sommaren. Anmäl dig i så fall till mariana.sjoberg@telia.com eller info@tyrgarden.se så att vi får mycket att välja på under sommaren.

Skapa din egen keramikdekoration kommer att genomföras i juni eftersom den sker utomhus med liten grupp och med distans.
Trädgårdsresa med buss - Påminnelse om Bussresan lördagen den 21 augusti. Anmäl er till resan till maritabeckeman@hotmail.com men vänta med betalningen tills ni fått en bekräftelse från vår kassör. Vi har en buss med 54 platser. När platserna är bokade, listar vi resten i en väntelista. Hamnar du på väntelistan, får du besked om det omgående. Vi måste ha minst 30 deltagare för att resan ska bli av.

Planer inför hösten
Förutom Årsmötet den 30 augusti, har vi bokat in fyra föredrag under september t.o.m. november. Om intresse finns, kommer vi att lägga in en omgång till med keramikdekoration i september. Höstprogrammet kommer i mitten av juni!

Med bästa hälsningar och med hopp om att vi kan ses i sommar i varandras trädgårdar!

Styrelsen i TTS genom Riitta

PS.Om du känner till någon som inte har möjlighet att ta emot våra nyhetsbrev eller inte kan gå in på Facebook eller Webbsidan, var snäll och delge informationen ovan till den personen! DS.