Arkiv 2020

Arkiv  2020


Tis 21/1 Byteskväll

Vi bytte fröer, krukväxter och trädgårdsböcker med varandra!
En kväll i januari fylld av längtan efter säsongens odling av såväl blommor som grönsaker. Framförallt är  grönsaksfröerna eftertraktade. En trivsam kväll då vi även bytte erfarenheter och diskuterade frågor kring frösådd, sticklingar mm. 

 

Tors 20/2 Fleråriga grönsaker

Philipp Weiss, författare som driver Puttmyra skogsträdgård, höll en mycket inspirerande föeläsning om de fleråriga grönsakernas värld.

Vi fick svar på många frågor men framförallt en hel del aha-upplevelser om hur vi kan odla hållbart med tanke på miljö.  Och varför det är så bra att odla fleråriga grönsaker i stället för ettåriga. Framförallt kräver de fleråriga grönsakerna mindre arbete men även har de högre näringsvärde. Vi fick lära oss att många av de fleråriga grönsakerna har en lång historia som ibland fallit i glömska, tex att det heter Romersk spenat (spenatskräppa) och inte är ett ogräs!  


Tors 5/3 Årsmöte med föredrag

Nu är 2020 års Årsmöte genomfört!
De styrelsemedlemmar som slutade avtackades med fina bildspel och blommor, stort Tack till Lennert, Ingeli, Lena A och Ingrid som lämnade styrelsen! 
Så valdes nya medlemmar in istället, välkommen säger vi till Lena H, Pronoti, Monica och Eva!

Mötesdokumentation, dvs dagordning, verksamhetsberättelse med årsredovisning samt verksamhetsplan med budget, delades ut på mötet (kan även beställas i förväg via föreningens e-post).

Därefter fick vi lyssna till ett insprirerande föredrag av Henrik Valentin! Författare och  s k trädgårdsnörd som kåserade och inspirerade utifrån några kapitel i sin bok Om konsten att Trädgårdera.

Öppen trädgård för och hos medlemmar!

För första gången testade vi med att ha ”öppen trädgård” bara inom föreningen i år och trots corona-restriktioner, så var det tio medlemmar som bjöd in, och mellan 10 och 20 besökare i trädgårdarna. 

Det var inga problem att hålla avstånd och vi tror alla som deltog tyckte det var ett trevligt sätt att träffas trots allt. Vi kan skatta oss lyckliga att vi har våra trädgårdar och det är alltid roligt att hälsa på i andra trädgårdar. 

Styrelsen planerar att göra en utvärdering, vilket vi troligen får ta del av på danna sajt. 

8/10 Se möjligheten med en slänt

Vi var ett tappert gäng på 45 personer som samlades i Kvarnhjulet i torsdags och lyssnade på Ann-Catrin Thor när hon gav oss inspiration och kunskap om slänter. Ann-Catrin hoppade in i stället för Cajsa Lundin som hade råkat ut för en ridolycka.

Vi krävde inte in någon utvärdering denna gång, men är tacksam om ni berättar hur ni upplevde föredraget. Skriv gärna kommentarer på Facebook eller skicka ett mail till info@tyrgarden.se.


3/11 INSTÄLLT Harmoni i trädgården

Denna föreläsning med Charlotte Andersson från Sundsvall fick ställas in pg av restriktionerna för Corona-pandemin.