Arkiv 2018

Arkiv 2018


18/1 - Vi byter fröer. Kvarnhjulet, Nyfors kl 19-21

 

15/2 - Vi byter krukväxter - man tog med sticklingar eller hela plantor för att klippa på plats. Kvarnhjulet, Nyfors. 

 

Pelargontävling 2018. Pelargonen hette Tammo. 18 personer deltog och 15 av dessa visade upp sina alster på växtloppisen i september. Sticklingar delades ut på årsmötet den 28/2.

 

28/2 - Årsmöte med föredrag.  kl. 18:30. Fikapaus med smörgås och en god kaka samt Idéjakt och lotteri. Föredrag om pelargoner av Anita Österlund, från Svenska Pelargonsällskapet - som en ”kickstart” på årets pelargon-tävling. 

27/3 - Skapa en vacker entré. Skulle ha varit föredrag av Helena Åhlund, trädgårdsdesigner och -författare, men pga sjukdom kom i stället Helena Rosenlund-Egges. Hur skapar man en välkomnande entré som är något mer än en gång som leder fram till huset?

 

10/4 - Frågestund inför Tusen Trädgårdar den 1 juli - för att värva utställare. Fick ställas in pga för få anmälda.    

 

18/4 - Beskära prydnadsbuskar och -träd. Föredrag av Lars Engström, landskapsingenjör på Växtbiten i Uppsala. När vi skapar vår trädgård och ska välja prydnadsbuskar och -träd, så är beskärningen en faktor att räkna med.  

 

 

 

 

Trädgårdsvandringar maj-sept - Våra trädgårdsvandringar går ut på att en grupp med 8-10 medlemmar träffas i varandras trädgårdar några sommarkvällar. Gruppledare Mariana. Det blev 13 trädgårdar, 15 deltagare.   

 

26/5 - Växtloppis i Tyresö Centum. Med borden placerade under träden fick vi skydd från solen och kom i utmärkt blickfång för alla som gick ut från Centrum. 

 

Lö 16/6 - Trädgårdsresa till Västerås och Hallstahammar.

- Båthusgatan 1 och 2. 70-talsträdgårdar på samma gata.

- Vallby friluftsmuseum - vi fick ströva fritt

- Lunch hos Systrarna på Gaggerska gården.

- Åsby Hem & Trädgård i Hallstahammar. Plantskola

- Gustavsgatan. En villaträdgård i flera nivåer, där funkishus möter moderna former och färger i trädgården. 

Anita och hennes pelargonvägg

Anita och hennes pelargonvägg

4/8 - Trädgårdsbesök i Nacka. 
24 personer samåkte i 8 bilar till Lillängen i Nacka och besökte två trädgårdar.  

- Gun Edholms trädgård 
- Anitas trädgård och pelargonsamling

2/9 Växtloppis på Tyresöfesti­valen,  Pelargontävlingen avgjordes - 16 pelargon­entusiaster visade upp sitt exemplar av Savannah Pink Mega Splash, och en tvåmannajury hade det inte så lätt att utse det vinnande exemplaret, som tillhörde Marie Törnblom.

20/9 - Odla det omöjliga, med Peter Englander. Vi hade problem med datoruppkopplingen mot projeketorn. men Peter tog det lugnt och höll sitt föredrag utan bilder och han lyckades göra det intressant ändå. 

Bilderna kunde vi sedan erbjuda deltagarna via en länk

6/11 - Föredraget med John Taylor, den odlande engelsmannen från TV, var fantastiskt trivsamt och uppskattat. John utnyttjade kaffepausen till att gå runt bland medlemmarna och lyssna av eventuella frågor. Vi var över hundra personer och vi lyckades få det att fungera utan proppar vid registrering och fikabord. Avgiften var 100:-/70:-.