Öppna trädgårdar -21

Öppen Trädgård 2021 - historik

Elva medlemmar öppnade sin trädgård för andra medlemmar och det blev en livlina för många. Ett trevligt sätt att träffas och prata trädgård i skuggan av olika restriktioner under Corona-pandemins andra sommar. Tjugotalet besökare i resp trädgård kunde sprida ut sig bra både plats- och tidsmässigt för att undvika trängsel. 

Fredag 28/5 kl. 14-18
Lena och Urban Hjelmérus trädgård, Vidjavägen 78 postadress Farsta. Fritidshus med levande trädgård i ständig förvandling, lite parkkaraktär med woodland, damm, siktlinjer och signaturväxter. Rhododendron, blomsterkornell, hostor och ormbunkar. Ingen toalettmöjlighet, begränsad parkering, växter till försäljning. 

Lördag 5/6 kl. 14-16.30
Karola Jansson-Raunios trädgård, Häggvägen 15 A, i Trollbäcken. Liten trädgård i två nivåer, delvis på berg. Trädgården innehåller litet av varje, mycket perenner men även ätbart. Våtbäddar. Växter till försäljning. 

Lördag 12/6 kl. 13.00 -16.00 
Villa Eken! Poppelvägen 15 i Fornudden. Stor trädgård i gullregnets månad! Framsidan domineras av en stor ek och på kökssidan finns framklippta granar, växthus, blommor, försök till odling, skogsparti och en del annat. 

Lördag 3/7 kl 11-14.
Mariana Nyman Sjöberg’s trädgård, Betebyvägen 25 i Österhaninge. En stor trädgård med dammar, växthus, lund och grusplantering, flera trädgårdsrum och några nyare rabatter. Egentillverkad keramik på flera ställen i trädgården.

Torsdag 15/7 kl 16–19
Gunnel och Olas trädgård, Ulvsjövägen 25 i Älta. En gammal trädgård med flera trädgårdsrum och fokus på gammaldags växter, insektsvänliga växter, kryddor, bärbuskar, en äng med mera. Och en nybyggd pergola! 

Torsdag 22/7 kl 17-20.30
Anki och Stefans trädgård, Astervägen 4-6 i Trollbäcken. En stor och annorlunda bergstomt, som efter många års arbete och brinnande intresse rymmer både gamla och nya rabatter, gångar, murar och trappor av natursten samt diverse statyer och gamla föremål som blickfång. Och ett flertal sittplatser 

Torsdag 29/7 kl 17-20.
Ulrika Hedboms trädgård, Daglilje-vägen 10, Skarpnäcks koloniträdgårds-område. En koloniträdgård med fokus på grönsaksodling, rosor och nävor.

Söndag 1/8 kl 13-16 
Ingeli Åkerbergs trädgård, Tegel-bruksvägen 5, Tyresö. En stor trädgård i många nivåer och planteringar typ Gula havet, Röda rummet, Blå hallen, Prärien, Rosenbersån, Pelargonverandan etc, centralt placerad köksträdgård, damm, skogspartier och liten bäck. Gott om plats att ströva omkring och hålla avstånd. 

Lördag 7/8 kl 15-17
Sanna Brolins trädgård, Giffelvägen 7 i Sköndal. Liten egnahemsträdgård med stor odlingsglädje så allt ska med - från grönsaker till blommor. Trots att ytan är liten finns det gott om små sittplatser och alltid något som blommar, samt en damm med guldfiskar. 

Lördag 14/8 kl 11-14:30
Eva Tollefors Burkhard’s trädgård, Björndalsvägen 26 a, Tyresö Brevik. Kuperad berg och skogstomt med bl.a. perenner, woodland, dammar, växthus och många sittplatser. 

Lördag 14/8 kl 14-17
Riitta Johansson’s trädgård, Breviksliden 5 Tyresö Brevik. En bergstomt med perennrabatter och mestadels krukplanteringar, liten damm och växthus.